Je kunt je account permanent zelf verwijderen: klik op het Tandwielpictogram (Instellingen) onderaan het linkermenu, ga naar Werkplek > Algemeen en kies Permanente verwijdering van je account (aan de rechterkant, onder de knop Opslaan). Alleen de account eigenaar kan dit doen, onze support kan het niet voor je verwijderen en alle gegevens worden direct gewist en kunnen niet worden hersteld. Log je in met Google of Apple? Schakel dan eerst over op gebruikersnaam en wachtwoord.
Belangrijk — Algemeen, niet Beveiliging: De functie om je account permanent te verwijderen staat op het tabblad Algemeen (onder Werkplek). Je vindt dit niet bij Beveiliging en privacy — daar zoeken mensen vaak per ongeluk.
Dit artikel bestaat uit de volgende onderdelen:
Hoe verwijder je jouw account
Log in op je Smartsupp Dashboard, klik op het Tandwielpictogram (Instellingen) linksonder, open Werkplek > Algemeen en kies Permanente verwijdering van je account aan de rechterkant, onder de knop Opslaan. Vul daarna je wachtwoord in ter bevestiging.
Let op: Als je inlogt met Google en Apple, kun je je Smartsupp-account niet verwijderen. Wil je het toch verwijderen, stel dan eerst "standaard" (gebruikersnaam + wachtwoord) in als autorisatiemethode. Bij het verwijderen van het account zal je gevraagd worden het standaardwachtwoord in te voeren.
Daarnaast kan de Smartsupp support om veiligheidsredenen geen accounts namens gebruikers verwijderen. Alleen geverifieerde account eigenaren kunnen deze actie uitvoeren.
Wat kun je doen als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres van de eigenaar?
Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat aan het account gekoppeld is, kun je overdracht van het eigenaarschap aanvragen. Hiervoor moet je je eigenaarschap van het account verifiëren. Lever de volgende informatie aan bij de Smartsupp support:
Bewijs van eigenaarschap van het account, bijvoorbeeld een recente Smartsupp factuur (PDF of factuurnummer).
Het e-mailadres van de nieuwe eigenaar.
Het domein dat aan het account is gekoppeld. Zodra het eigenaarschap is overgedragen naar het nieuwe e-mailadres, kun je inloggen met het nieuwe e-mailadres en doorgaan met de verwijderingsstappen hierboven.
Waarschuwing: Door je account te verwijderen, worden alle gegevens onmiddellijk verwijderd. Deze actie is onomkeerbaar.
Dit omvat alle gesprekken, statistieken, instellingen en andere gegevens die aan je account zijn gekoppeld.
Wat gebeurt er daarna?
Je abonnement opzeggen of je pakket downgraden — hoe je je abonnement kunt opzeggen of naar een lager pakket kunt overstappen.
Wat gebeurt er met mijn account en gegevens wanneer mijn abonnement eindigt? — wat er met je account en gegevens gebeurt wanneer je abonnement eindigt.
Gegevensprivacy & GDPR — hoe Smartsupp omgaat met persoonsgegevens en de GDPR.

