De optie om je Smartsupp-account definitief te verwijderen vind je in Instellingen > Werkruimte (1) > Algemeen (2) > Je account definitief verwijderen (3).
Belangrijk – Algemeen, niet Beveiliging: De optie om je account definitief te verwijderen staat op het tabblad Algemeen (onder Werkruimte). Hij staat niet bij Beveiliging en privacy – een plek waar mensen vaak per ongeluk zoeken.
Zorg dat je bent ingelogd in je Smartsupp-dashboard voordat je deze stappen doorloopt.
Let op: Als je inlogt met Google of Apple, kun je je Smartsupp-account niet verwijderen. Wil je het toch verwijderen, stel dan "standaard" (gebruikersnaam + wachtwoord) in als inlogmethode. Bij het verwijderen van het account wordt je gevraagd om dat standaardwachtwoord in te voeren.
Daarnaast kan de support van Smartsupp om veiligheidsredenen geen accounts verwijderen namens gebruikers. Alleen geverifieerde accounteigenaren kunnen deze actie uitvoeren.
Wat als je geen toegang hebt tot het e-mailadres van de eigenaar
Heb je geen toegang meer tot het e-mailadres dat bij het account hoort, dan kun je een overdracht van het eigenaarschap aanvragen. Daarvoor moet je aantonen dat het account van jou is. Stuur de volgende gegevens naar de support van Smartsupp:
Bewijs van eigendom van het account, bijvoorbeeld een recente Smartsupp-factuur (pdf of factuurnummer).
Het e-mailadres van de nieuwe eigenaar.
Het domein dat bij het account hoort. Zodra het eigenaarschap is overgedragen naar het nieuwe e-mailadres, kun je met dat e-mailadres inloggen en de hierboven beschreven stappen voor verwijdering doorlopen.
Waarschuwing: Als je je account verwijdert, worden alle gegevens direct gewist. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
Dit geldt voor alle gesprekken, statistieken, instellingen en alle andere gegevens die bij je account horen.

