Към основното съдържание

Какво се случва с акаунта и данните Ви, когато абонаментът Ви приключи?

Какво означава анулирането или изтичането на абонамента за акаунта Ви, разговорите и данните Ви — и как можете да се върнете обратно.

Написано от Michal Jindra

Анулирането на абонамент неизбежно води до два съществени въпроса: ще бъдете ли таксувани отново и ще загубите ли данните си? Ето какво точно се случва с акаунта Ви, когато абонаментът приключи — и краткият отговор относно данните е: нищо не се изтрива.

Тази статия е разделена на следните секции:


Когато изключите автоматичното подновяване

Изключването на автоматичното подновяване не прекратява нищо веднага:

  • Абонаментът Ви остава активен до края на периода, който вече сте заплатили — няма да бъдете таксувани допълнително.

  • Преди да изтече, ще Ви изпратим имейл и също така ще видите предупреждение в таблото за управление.

  • След като изтече, акаунтът е блокиран. За да продължите да използвате Smartsupp безплатно, натиснете Продължете с Free на блокирания екран — акаунтът Ви веднага преминава на плана Free. Имайте предвид, че планът Free има лимити (например 25 разговори в чат на живо месечно, вижте пакетите на Smartsupp).


Данните Ви се запазват — анулирането не изтрива нищо

Анулирането на абонамента не е същото като изтриването на акаунта Ви. Каквото и да се случи с плана Ви:

  • Вашите разговори, контакти, настройки и конфигурация се запазват — нищо не се изтрива, когато абонаментът приключи.

  • Данните се премахват само ако перманентно изтриете акаунта си — вижте Как да изтриете акаунта си.

  • Правните подробности относно съхранението и изтриването на данни са описани в нашата политика за поверителност и DPA.

⚠️ Изтриването на акаунта е перманентно и не може да бъде отменено — всички разговори, контакти и настройки се губят. Само собственикът на акаунта може да го изтрие.


Възстановяване на абонамента

Можете да стартирате платен абонамент отново по всяко време в Секция за плащания — всичко ще бъде точно както сте го оставили: настройките на widget, историята на разговорите, контактите и настройките на екипа.


Какво следва?

💡 Нуждаете се от още помощ? Свържете се с нашия екип по поддръжка — ще Ви съдействаме с удоволствие!

Това отговори ли на въпроса ви?