Przejdź do głównej zawartości

Jak usunąć swoje konto?

Zobacz, jak łatwo możesz usunąć swoje konto Smartsupp.

Napisane przez Michal Jindra

Swoje konto możesz usunąć samodzielnie – kliknij ikonę koła zębatego (Ustawienia) na dole lewego menu, przejdź do Workplace > Ogólne i wybierz Trwale usuń swoje konto (po prawej, pod przyciskiem Zapisz). Opcja ta jest dostępna wyłącznie dla właściciela konta – nasz support nie może tego zrobić za Ciebie, a wszystkie dane usuwane są natychmiastowo i nie da się ich odzyskać. Jeśli logujesz się przez Google lub Apple, najpierw ustaw login i hasło.

Ważne — ogólne, nie bezpieczeństwo: Opcja trwałego usunięcia konta jest dostępna w zakładce Ogólne (w sekcji Workplace). Nie znajdziesz jej w Bezpieczeństwo i prywatność — to częsty błąd podczas szukania tej opcji.

Podzieliliśmy artykuł na kilka części:


Jak usunąć swoje konto

Zaloguj się na swój dashboard Smartsupp, kliknij ikonę koła zębatego (Ustawienia) na dole lewego menu, wybierz Workplace > Ogólne i po prawej stronie, pod przyciskiem Zapisz, kliknij Trwale usuń swoje konto. Następnie wpisz swoje hasło, żeby potwierdzić decyzję.

Uwaga: Jeśli logujesz się przez Google lub Apple, nie możesz usunąć swojego konta Smartsupp. Żeby to zrobić, musisz ustawić "domyślną" metodę logowania (nazwa użytkownika + hasło). Podczas usuwania konta poprosimy Cię o wpisanie domyślnego hasła.

Dodatkowo, z powodów bezpieczeństwa support Smartsupp nie może kasować kont w imieniu użytkowników. Tylko zweryfikowany właściciel może to zrobić samodzielnie.


Co zrobić, jeśli nie masz dostępu do emaila właściciela

Jeżeli nie masz już dostępu do adresu email powiązanego z kontem, możesz poprosić support o zmianę właściciela. W takim wypadku musisz potwierdzić, że masz prawo do tego konta. Przygotuj dla supportu Smartsupp następujące informacje:

  • Dowód własności konta, np. ostatnią fakturę od Smartsupp (plik PDF lub numer faktury).

  • Nowy adres email właściciela.

  • Domenę przypisaną do konta. Gdy własność zostanie przekazana na nowy email, zalogujesz się już nowym adresem i wykonasz opisane wyżej kroki usunięcia.

Uwaga: Po usunięciu konta wszystkie dane zostają trwale usunięte. Tego nie da się cofnąć.

Dotyczy to wszystkich rozmów, statystyk, ustawień i pozostałych informacji powiązanych z Twoim kontem.


Co dalej?

💡 Potrzebujesz więcej pomocy? Skontaktuj się z naszym zespołem supportu przez czat lub email — zawsze służymy pomocą.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?